INTRODUCTIE

 

Jong Nederland Beers is geen school en we hebben geen maatschappelijke visie of gedachte die we willen overbrengen op de kinderen. Wij bieden de kinderen belangrijke levenslessen door vooral te DOEN: ontspanning, samen spelen, samenwerken en vooral plezier maken en lekker onze gang gaan, binnen de door de leiding gestelde kaders natuurlijk.

Veel kinderen blijven van hun 3e tot hun 16e lid van Jong Nederland Beers. Dit bereiken we door telkens nieuwe uitdagingen te bieden. Het programma dat de kinderen wordt aangeboden is per leeftijdsgroep uniek en bouwt op qua spanning en uitdaging, de kinderen worden naarmate ze ouder worden steeds meer betrokken bij het maken van het programma en de rol van de leiders verdwijnt steeds meer naar de achtergrond.

Onze accommodatie biedt de kinderen de mogelijkheid om te sporten, te spelen, te knutselen en buiten zijn. Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten wordt de kinderen een uitgebreid en gevarieerd programma geboden. Van knutselen, spelletjes spelen en kennismaken met verschillende sporten voor de jongsten tot shoppen met de leiding en zelf een feest organiseren voor alle vrienden en vriendinnen voor de oudsten.

Naast de wekelijkse bijeenkomsten organiseren we zo’n 13 -­ veelal meerdaagse -­ activiteiten. Per leeftijdsgroep zijn er kampen in de bossen (in Nederland en de Ardennen) en weekendjes in blokhutten in de regio. Daarnaast nemen we deel aan verschillende districtsdagen van ons district binnen de landelijke organisatie Jong Nederland.

De leiding bestaat uit een club van zo’n 30 jongeren en jongvolwassenen die, wanneer je ze tussen de leden zet, ontaarden in een stel per-­ongeluk opgegroeide kinderen. We zijn er trots op dat we ondanks onze jonge leeftijd voldoende verstand en ‘feeling’ hebben om een goed georganiseerde, enthousiaste en zeer succesvolle vereniging neer te zetten.