DE ORGANISATIE VAN JONG NEDERLAND BEERS

 

Een enorme groei van het ledenaantal, nieuwe activiteiten, een gezonde doorstroom van leiders en steeds weer nieuwe kansen en ontwikkelingen die zich aandienen. Jong Nederland Beers is continu in beweging. De spelregels veranderen daarmee voortdurend. Nieuwe leiders geven nieuwe inzichten en scheppen nieuwe voorwaarden. Het ledenaantal bepaalt de druk op de groep. De maatschappij gaat snel en de kinderen lopen hierin voorop, wat gisteren leuk was is vandaag alweer oud nieuws. Door steeds het dialoog te zoeken met de gemeente, collega-afdelingen en andere Beerse verenigingen komen we telkens voor nieuwe, interessante uitdagingen te staan.

Het is een enorm uitdagend spanningsveld en dat maakt Jong Nederland zo leuk. De steeds veranderende omgeving  vraagt om een flexibele houding, openstaan voor vernieuwende ideeën en een veelzijdig aanbod. Jong Nederland Beers vertrouwt daarom volledig op de creativiteit van de leiders. We gaan planmatig te werk voor wat betreft faciliteren en voorwaarden scheppen van/voor de leiders, de structuur staat als een huis! Binnen die structuur worden leiders uitgedaagd zich vrij te bewegen, met respect voor ieders interesses, tijdsbesteding en talenten. Door open met elkaar te communiceren zorgen we voor een democratische, gelijkgezinde club jongeren. Daardoor bieden we een veelzijdig programma dat meegaat met de tijd. Jong Nederland Beers is zeker niet oudbollig!

De mogelijkheid jezelf te ontplooien geldt voor de kinderen, maar zeker ook voor de leiders. Bij Jong Nederland kun je je ei kwijt, waar je interesses ook liggen. Leider zijn doe je voor de lol, gezelligheid en een goede sfeer staan voorop! We merken dat door deze gedachte nieuwe aanwas geen enkel probleem is.

Bestuur

De rol van het bestuur is op de eerste plaats het begeleiden van leiders met het doel het stokje uiteindelijk te kunnen doorgeven. De insteek is daarom om zoveel mogelijk en steeds meer taken en verantwoordelijkheden door de leidinggroep te laten uitvoeren en hen hierin te coachen.

Er wordt veel initiatief gevraagd van de leiders. Op de eerste plaats met het club draaien, het leiden van commissies en de organisatie van activiteiten, maar ook inbrengen van nieuwe ideeen en oplossingen worden volop gestimuleerd. De leiders worden veelvuldig uitgedaagd om hun ideeën te delen en tijdens de vergaderingen op tafel te gooien! Het bestuur bestaat uit Lynn van den Besselaar(voorzitter), Berber Maste (vice-voorzitter), Malou van den Besselaar, Amy Selten, Mike Meulenbelt, Lennart van Alem, Niek van Lanen en Roel Thijssen

Commissies

Jong Nederland Beers kent naast het algemene bestuur nog een drietal commissies. De commissies zijn in het leven geroepen om de kwaliteit binnen Jong Nederland Beers te verhogen en bepaalde gebieden grondiger en met meer specialisme aan te pakken. De volgende commissies maken deel uit van het de organisatie: 

  • PR- en Communicatiecommissie
  • Leidingcommissie
  • Materialencommissie

PR- en Communicatiecommissie

De PR- en Communicatie commissie houdt zich bezig met alle zaken die te maken hebben met relaties, communicatie, huisstijl en uitstraling. De commissie heeft o.a. zorg gedragen voor het nieuwe logo, de nieuwe website, de nieuwe huisstijl en bijbehorende zaken. Zij zullen zich ook richten op de communicatie naar buiten, de kleding, up-to-date houden website, fotobeheer en interactie met ouders, kinderen en geïnteresseerden. De commissie bestaat uit Lynn van den Besselaar en Malou van den Besselaar.

Leidingcommissie 

De tweede commissie, de leidingcommissie, richt zich op het opleiden en begeleiden van nieuwe leiding. Zij hebben een ondersteunende functie en zullen zorg dragen dat elke leider van Jong Nederland Beers kwalitatief goed is om de kinderen te begeleiden. Tevens werven en begeleiden zij nieuwe (hulp)leiding. De commissie uit Berber Maste en Amy Selten

Materialencommissie 

Voor clubavonden, kampen en activiteiten te organiseren is er een enorme hoeveelheid aan materialen en gedegen onderhoud van ruimtes benodigd. De materialencommissie zorgt ervoor dat het beheer en onderhoud van deze materialen en ruimtes goed wordt bijgehouden. Zo hebben zij zorggedragen voor de complete vernieuwing van de creativiteitsruimte en onze kelder weer "hip" gemaakt. De materialencommissie bestaat uit Mike Meulenbelt en Roel Thijssen

Groepsleiders

Iedereen die leider is bij Jong Nederland Beers heeft een groep. Samen met een of twee anderen zorgen de leiders iedere week voor een goed verloop van de club bijeenkomsten. Ze maken aan het begin van het seizoen een gevarieerd en uitdagend programma gestoeld op de spelpeilers van Jong Nederland dat ze tijdens het seizoen uitvoeren. De groepsleiders gelden tevens als eerste aanspreekpunt voor ouders en kinderen met vragen van wat voor een aard dan ook.

Organisatie van activiteiten

De activiteiten worden door de leiders zelf georganiseerd. Jong Nederland Beers kan bouwen op tientallen jaren ervaring met het organiseren van kampen. De sterke fundering die deze ervaring met zich meebrengt is vastgelegd in standaard draaiboeken die voor de organisatie als blauwdruk gelden voor de activiteit die ze organiseren. Daardoor kan de organisatie zich volledig concentreren op de invulling van het programma. Het resultaat zijn succesnummers als het Zomerkamp, het Ardennenweekend, de Citytrip, en de drie weekendjes middenin het seizoen. Allemaal activiteiten die al sinds jaar en dag niet weg te denken zijn uit het aanbod van Jong Nederland Beers!