Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.

 

Into the Welld

California, begin jaren ’90. De Amerikaanse student Christopher McCandless geeft zijn vermogen van 24.000 dollar aan Oxfam International en trekt zonder het aan iemand te zeggen op avontuur. Met slechts enkele basisbehoeften als een zakmes en een paar stevige stappers trekt hij door de mooiste gebieden van Amerika met maar één doel voor ogen: Alaska.

 

Hoewel veel mensen dit verhaal herkennen als het plot van Into The Wild (zo niet, schaam je!), is dit wel degelijk een waar gebeurd verhaal. Deze jongenman had de wereld aan zijn voeten. Een topatleet en de mogelijkheid om naar Harvard te gaan. De toekomst had hem zoveel te bieden, maar nee. Wat deze jongen deed is iets waar veel mensen tegenwoordig een voorbeeld aan kunnen nemen. Geef de maatschappij en het materialisme een dikke vinger en doe wat vrijwel elk cliché je voorschrijft. Volg je droom.

 

‘Makkelijker gezegd dan gedaan.’ Hoor ik nu al als commentaar op mijn betoog. En oké, ik zal eerlijk zijn, zoiets extreems als de maatschappij de rug toekeren is misschien een te veel van het goede. Maar goed, begin bij het begin. Zet een flinke bak koffie en plof neer op de bank met je laptop, smartphone of tablet. Ga naar de eerste de beste zoekmachine die in je opkomt en zoek op ‘Landschappen’. Gegarandeerd dat je miljoenen hits krijgt met plaatjes waar je zelfs niet over kan dromen zo mooi. Neem de tijd om te kijken naar de natuurwonderen en kies de mooiste uit. Vervolgens zoek je wat informatie op over dat specifieke landschap. Waar is het? In welke tijd van het jaar is het op zijn mooist? Wat is het klimaat?

 

Daarna ga je kijken of de trip haalbaar is? Is het niet te ver weg? Lukt het met school/werk? Zijn de monetaire middelen die je hebt toereikend? Als je op al deze vragen volmondig (met lichte twijfeling reken ik ook nog goed) Ja! kunt antwoorden, staat niets je meer in de weg om dit daadwerkelijk uit te voeren. Kies je gezelschap. In je eentje is prima te doen, maar met z’n drieën of vieren is aanbevolen. Vervolgens kies je de uitrusting. Een prima zakmes, stevige schoenen, kleren die bij het seizoen passen en een goede slaapzak. Verdere dingen zijn optioneel, maar kunnen handig zijn.

 

Heb je alles op een rijtje? Koop je ticket en ga op pad. Maak foto’s of tekeningen van je reis en houd een dagboek bij. Want wie weet word je later nog verfilmd. Helaas voor mij zit ik nog op school en is dit nog niet realistisch. Als ik eenmaal tijd en geld heb, dan ga ik op pad. Maar voor nu, houd ik het maar bij de Wellse bossen.

 

Was getekend,

 

Lennart van Alem

Reacties

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.